تب خونریزی دهنده کریمه – کنگو ?(بیماری ویروسی کشنده و مشترک بین انسان و دام)

?تب خونریزی دهنده کریمه – کنگو?
?(بیماری ویروسی کشنده و مشترک بین انسان و دام)?
عامل این بیماری مشترک بین انسان و حیوان، ویروسی است که مخزن آن، دام های اهلی، حیوانات وحش، پرندگان و کنه های حیوانی، هستند. در بین دام های اهلی گوسفند، بز، گاو وشترمرغ بیشتر از بقیه حیوانات به این ویروس حساس بوده و آلوده می شوند. وقوع این بیماری در انسان و دام فصلی است و اغلب در فصول گرم سال، همزمان با افزایش فعالیت کنه های ناقل آن، بروز می نماید.
مقاومت ویروس تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در برابر حرارت کم بوده به طوریکه در دمای پاستوریزاسیون و پختن از بین می رود. مواد شوینده و صابون ویروس را از بین نمی برند ولی تا حد زیادی آن را غیرفعال می سازند. همچنین اکثر مواد ضدعفونی کننده رایج اثری کشنده بر روی ویروس دارند. خشکی محیط و اشعه ماوراء بنفش موجود در نور خورشید نیز از بین برنده ویروس اند. ویروس به محیط اسیدی حساس بوده در گوشت و آلایش خوراکی با اسیدی شدن لاشه پس از کشتار در اثر جمود نعشی، از بین می رود.
??علائم بیماری در انسان
در انسان بیماری به اشکال حاد، تحت حاد و خفیف بروز می کند. در دوره نهفتگی (۳ تا ۹ روز) که از زمان برخورد با ترشحات دام یا انسان آلوده و یاگزش کنه های آلوده، شروع می شود بیمار علائمی نداشته و در دوره پیش خونریزی (۳ تا ۶۱ روز)، علائم تب و سردرد شدید یا علائمی شبیه بیماری آنفولانزا آغاز می شود. در دوره خونریزی (۳ تا ۵ روز)بیمار با یک یا چند علامت خونریزی مثل خونریزی در پوست، اسهال و استفراغ خونی، خونریزی از دهان یا چشم، گوش، لثه ها، رحم و یا خلط خونی مشاهدهد می شود. مرگ در این مرحله در اثر از دست رفتن خون و مایعات بدن و یا خونریزی در اعضای حساسی مثل مغز و قلب، کبد و کلیه، حادث می شود.در صورت مقاومت بیمار در برابر بیماری و درمان به موقع، بیمار از مرگ نجات یافته و وارد دوره نقاهت ( معمولا از هفته سوم بعد از شروع بیماری ) و بهبودی می گردد.
⬅️راه های انتقال
مهمترین راه انتقال بیماری از حیوان به انسان و یا انسان به انسان، در کشور ما، تماس با ترشحات خونی دام یا انسان آلوده و بیمار می باشد. در بدن انسان و دام بیمار برای مدت کوتاهی حدودا ۱ الی ۲ هفته، ویروس در خون وجود داشته و پس از این مدت دیگر ویروس از بین رفته و از بدن آنها دفع نمی گردد. از دیگر راه های انتقال بیماری گزش توسط کنه آلوده به ویروس است. کنه ها می توانند تا دوسال ویروس را در بدن خود زنده نگه داشته و آن را به تخم و کنه های نوزاد منتقل کنند. یک کنه آلوده هزاران کنه آلوده به ویروس را به وجود می آورد.
⬅️???علائم بیماری در دام
در دام ها، در اکثر موارد بیماری بدون علائم است. علائم بیماری در دام های حساسی مثل گاو و گوسفند و بز، در نهاین حدت خود به شکل تب و سقط جنین بروز می کند. به همین دلیل شناسایی دام مبتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از روی علائم بالینی، غیرممکن است.
⁉️?افراد در معرض خطر ابتلا
افراد در معرض خطر ابتلا به این بیماری شامل کارگران کشتارگاه، کشتارکنندگان غیرد مجاز دام، دامداران، زنان خانه دار روستایی که با ترشحات و یا گوشت گرم تازه دام آلوده کشتار شده در تماس هستند، رانندگان کامیون های حمل دام زنده، پرسنل دامپزشکی، اطرافیان بیمار و پزشکان و پرستاران در تماس با آن می باشند.
???کنترل و پیشگیری
۱-سم پاشی به موقع دام ها و جایگاه نگهداری آنان، به منظور مبارزه با کنه های ناقل بیماری
۲-استفاده از پوشش مناسب در هنگام کار با دام ها برای جلوگیری از دسترسی کنه ها برای گزش
۳-پوشیدن لباس کار کامل و یکسره و استفاده از کلاه، ماسک، دستکش، چکمه، عینک محافظ در هنگام کشتار دام به منظور ممانعت از برخورد با ترشحات آلوده
۴-اجتناب از هر گونه نگهداری و کشتار دام در منازل و معابر عمومی به منظور جلوگیری از تماس با کنه ها و ترشحات دام آلوده
۵-جلوگیری از هرگونه کشتار غیر مجاز دام تحت هر عنوان (عقیقه، نذر، قربانی، حجاج، خیرات و … ) و ترغیب به انجام این مراسم در کشتارگاه های مجاز دام
۶-نگهداری گوشت تازه گرم در بسته بندی بدون نشت، حداقل به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچال ۴ درجه والایش خوراکی در همان شرایط برای ۴۸ ساعت
۷-تهیه گوشت قرمز از قصابی های مجاز و از لاشه کشتارشده در کشتارگاه مجاز، که واجد مهر بهداشتی دامپزشکی می باشد.
۸-اجتناب از کار با دام زنده و لاشه های کشتاری در صورت وجود زخم در دست یا صورت
۹-پرهیز از عادات پرخطر مثل عدم استفاده از دستکش و دیگر لوازم حفاظت فردی در هنگام کشتار، عدم شستشو و ضدعفونی وسایل کشتار دام، تماس غیرضرور با دام در هنگام سفر به مناطق روستایی، بازی با کنه ها وله کردن آنها با دست و …
? ?? گروه تحقیق و توسعه شرکت توس بایندر?
✨? توس بایندر – بزرگترین تولید کننده بنتونیت حرارتی و فرآوری شده در شرق کشور???

 

ebola-300x165

 

 

 

 

 

 

photo_2017-06-07_10-14-22



پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *