بنتونیت بهبود یافته چه تاثیری در خوراک طیور دارد؟

بنتونیت بهبود یافته چه تاثیری در خوراک طیور دارد؟

همانطور که در مقالات گذشته گفتیم بنتونیت جزو عناصر فیلوسیلیکاتی می باشند که قالب آن ها کریستالی دارد و معمولا از کانی های نوع اسمکتیت ساخته می شوند. خصوصیات فیزیکی، شیمیایی و ساختاری بنتونیت ها در واقع اصلی ترین منبع مشخص کننده کیفیت و نوع بنتونیت و همچنین نوع مصرف آن ها می باشند که معمولا از همین با بررسی همین خصوصیات مورد سنجش و ارزش گزاری قرار می گیرند.

بنتونیت های به دست آمده از هر مکان و معدنی به لحاظ خصوصیات ذکر شده بسیار متفاوت می باشند و در مصارف خوراک دام و طیور هر روزه با استقبال و مصرف بیشتری همراه است که با این وجود آزمایشات زیادی نیاز است تا به سنجش دقیقی از کیفیت و همچنین رسیدن به این امر که کدام نوع بیشتر برای دام و طیور مناسب است، لازم داریم

تاثیر بنتونیت بهبود یافته در خوراک طیور

۱- دارای پلت بایندر با کیفیت و چسبندگی عالی که در کارخانه ها و دامداری ها برای جیره دهی به طیور، دام و همچنین آبزیان استفاده می شود

۲- تقویت و افزایش مقاومت پوسته تخم مرغ

۳- زرده تخم مرغ را با همان پررنگی اولیه نگه میدارد

۴- پیشگیری از مریضی برای دام وطیور

۵- توانایی مقابله با گاز آمونیاک که مشکلات تنفسی به وجود می آورد

۶- جذب رطوبت

۷- ارزان قیمت می باشد و استفاده از این محصول در جیره طیور باعث کاهش هزینه های غذایی طیور و دام می شود

 

آیا می توان بنتونیت را جایگزین پلت بایندر کرد؟

در سال ۱۹۵۶ فردی به نام کوئیزنبری تحقیقاتی در زمینه مواد غذی و مفید بر روی خوراک دام و طیور انجام داد که در نتیجه به بنتونیت ختم شد و از آن زمان از این محصول استفاده می کردند. پس از آن توانست بنتونیت نوع سدیمی را جایگزین یک پلت بایندر کند و بر این باور بود که این کار سودمندتر می باشد.

بعد از این که بنتونیت بهبود یافته شناسایی و مورد استفاده قرار گرفت، کارشناسان تغذیه طیور در پی یافتن راهی برای افزایش قوت بنتونیت بهبود یافته هستند. اگر در خوراک طیور ۱۰ درصد گندم مورد استفاده قرار گیرد استفاده از بنتونیت های پلت شده و بهبود یافته، امری ضروری و حائز اهمیت است.

طیور گوشتی که در جیره دهی آن ها ۱ الی ۲ درصد بنتونیت سدیمی استفاده شده بود نتایج مثبتی به دست آمد:

طیور رشد بهتری نسبت به قبل داشتند، میل آن ها برای خوراک بیشتر شد. نتیجه به دست آمده از این تحقیقات عملیاتی این بود که استفاده حداقل ۱ الی ۲ درصد بنتونیت بهبود یافته که از نوع سدیمی بود باعث تاثیرات مثبت و رشد مناسب طیور می شود.

اثر بنتونیت سدیمی بهبود یافته در نحوه دریافت مواد غذایی

همانطور که در بالا خواندید بنتونیت سدیمی توانست باعث رشد بهتر طیور شود. این ماده سیستم گوارش طیور را منظم کرده و باعث می شود خوراک با سرعت کمتری هضم شده و مواد مفید موجود در آن را بیشتر دریافت کنند.

بنتونیت سدیمی تاثیرات مثبتی در جذب مواد مفید غذا و افزایش مقاومت پوسته تخم مرغ می شود. حال بنتونیت سدیمی بهبود یافته علاوه بر آن می تواند باعث کاهش رطوبت در سیستم هضم و همچنین مدفوع شود.
این ماده در سیستم گوارش بوغلمون می تواند با جذب بهتر مواد مغذی همراه شود. تنظیم سیستم گوارش در جذب چربی و کربوهیدرات نیز از مواردی است که هنگام استفاده از بنتونیت سدیمی مشاهده شد.

تاثیر بنتونیت بهبود یافته در جذب رطوبت

یکی از مشکلاتی که در دامداری ها و مرغداری ها با آن مواجه هستند رطوبت ناشی از فضولات طیور می باشد. مقداری از این رطوبت توسط بدن خود حیوان جذب می شود. تحقیقات نشان می دهد که استفاده از بنتونیت بهبود یافته می تواند در جذب و در واقع کاهش رطوبت طیور شود در همه فصول.
بنتونیت بهبود یافته می تواند فلزات سنگین و مواد مضر دیگر را از بین ببرد

بنتونیت سدیمی بهبود یافته دارای سیستم سه لایه است که باعث می شود یون های موجود در خوراک را راحت تر جذب کند. همین امر باعث می شود بتواند با فلزات سنگین، باکتری های مضر، سموم و… مقابله کند و آن ها را از بین ببرد. در تحقیقاتی این نتیجه حاصل شد که بنتونیت بهبود یافته در مرغ های تخم گذار نیز می تواند باعث افزایش رشد و مقاومت پوسته شود با این تفاوت که کالری کمتری مورد استفاده قرار می گیرد.
علت اساسی استفاده از بنتونیت بهبود یافته که منجر به ضروری بودن کاربرد آن در جیره دهی می شود کاهش سرعت هضم غذا در سیستم گوارش طیور است.

 

مطالب مرتبط:



پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *