دانستنی های مهم در پرورش طیور
شاید به گوشتان خورده باشد که پرورش طیور می تواند بسیار سودآور باشد. در ایران پرورش طیور به دو گونه گوشتی و تخم گذار طبقه بندی می شود. اگر می خواهید از پرورش طیور به خوبی کسب درآمد کنید و هزینه ها را تا حد امکان کاهش دهید لازم است شرایط مناسبی را فراهم و نکاتی را رعایت کنید.
به طور کلی پرورش طیور گوشتی بسیار سخت تر از طیور تخم گذار می باشد. به همین علت باید در رعایت نکاتی از قبیل بهداشت و تغذیه برای طیور گوشتی دقت بسیاری به کار گرفته شود.
تغذیه طیور نسبت به درمان و پیش گیری از بیماری ها از اهمیت بیشتری برخوردار است. جیره بندی و تغذیه طیور را با اصول و برنامه ریزی پیش ببرید چرا که تغذیه نامنظم و نادرست مشکل ساز تر از رعایت نکردن نکات بهداشتی است.بعلاوه که تغذیه طیور باید برای صاحبان این کسب و کار ارزان درآید.
اما رعایت نکات بهداشتی نیز به نوبه خود حائز اهمیت است و فقط مربوط به محل نگه داری و محل پرورش نیست بلکه به تغذیه نیز مربوط می شود.
برای موفقیت در پرورش طیور یکی از عواملی که بسیار پیشنهاد می شود بررسی رقبا و استفاده از تجربیات پرورش دهنده های دیگر است. در پرورش طیور کسانی که هم تجربه کسب کرده اند و هم مطالعه داشته اند بسیار موفق تر هستند.
اگر در حال پرورش طیور هستید حتما در راستای کار خود از متخصصین تغذیه و بهداشت طیور برای رسیدن به اصول بهداشتی با توجه به منطقه و مقدار فضای مرغداری و … استفاده کنید.
دانستنی های خرید طیور
از آنجا که بیماری در طیور با سرعت بسیار شیوع پیدا میکند در خرید طیور مادر دقت به عمل آورید. مرغ مادر می تواند جوجه ها و تخم ها را مریض کند. در خرید جوجه نیز باید از صحت و سلامت مرغ مادر آن اطلاع داشته باشید. پس از آن در پی تهیه مواد مورد نیاز برای رشد طیور باشید.
دانستنی های بهداشتی
در واقع بهداشت به معنی نگه داری مناسب می باشد. در پرورش طیور هم به همین گونه می باشد. یعنی شما می بایست دلایلی که باعث به وجود آوردن مریضی می شود را شناسایی و از بین ببرید تا طیور در شرایط مساعد و نرمال بتواند به رشد خود ادامه دهد.
برای این کار می توانید اصولی را تعیین کنید مثلا خوراک و وسایل قبل از ورود به مرغداری ضد عفونی شود و از ورود افراد متفرقه به داخل مرغداری جلوگیری شود و یا قبل از ورود لباس و دستکش مخصوص به آن ها داده شود تا در صورت وجود هر گونه بیماری در افراد متفرقه و طیور دیگری در معرض خطر قرار نگیرد. لازم است بدانید بیماری هایی که از حیوانات به انسان منتقل می شود بسیار می تواند خطرناک تر باشد.
دانستنی های آزمایشگاهی
در عصر جدید واکسن هایی کشف شده است که برای جلوگیری از بیماری ها به حیوانات زده می شود. همانطور که می دانید واکسن ها همان ویروس کشته شده و یا ضعیف شده ای است که گلبول های سفید بدن می تواند به راحتی آن را شناسایی کرده و با آن مقابله کند تا در آینده اگر ویروس به بدن حیوان وارد شود، گلبول های سفید بتوانند آن ها را از بین ببرند.
واکسن های متعددی برای جلوگیری از بیماری ها و ویروس ها و باکتری ها برای حیوانات کشف شده است که در زمان های مختلف برای حیوان تجویز می شود:
- واکسن نیوکاسل (۸ الی ۱۰ روز پس از تولد)
- واکسن گامبورو (۱۲ الی ۱۴ روز پس از تولد) و بار دوم در (۲۲ الی ۲۴ روز پس از تولد)
- واکسن نیوکاسل لاتوسا (۱۸ الی ۲۰ روز پس از تولد)
چگونه متوجه بیماری در طیور شویم؟
اگر در موقعیت و حالات طیور تغییری ایجاد شود، یک مرغدار با تجربه سریعا متوجه شده و راه حل آن را پیاده سازی می کند. البته برخی موارد با کمی بررسی به آسانی قابل تشخیص است مانند کاهش اشتهای حیوان، صدای نفس کشیدن، عطسه و صرفه کردن حیوان.
باید بدانید که این بررسی ها باید قبل از یک ماه شناسایی و رفع شود و میزان تلفات نباید از مرز ۲ الی ۳ درصد رد شود. در صورت مواجه شدن با تلفات بیشتر ممکن است مرغداری در معرض خطر بوده باشد.
جمع آوری تلفات طیور
یک دیگر از عوامل مهمی که باید رعایت شود جمع آوری صحیح و به موقع تلفات از میان دیگر طیور می باشد.
برای از بین بردن تلفات ۲ شیوه وجود دارد:
- چاهی با عمق حداقل ۲ متر از سطح زمین ایجاد کنید. به اندازه یک مرغ جا برای انداختن طیور باز بماند و بقیه چاه کاملا پوشیده و مسدود شود. طیور مرده را در این چاه انداخته و روی آن ها آهک بریزید.
- می توانید طیور مرده را بسوزانید.
نکات مهم:
- نکته ۱: پس از هر بار بهره وری و ارسال طیور به کشتارگاه، یک بار مرغداری را ضد عفونی کنید.
- نکته ۲: برای کاهش هزینه های خوراک طیور از کیفیت آن غافل نشوید چرا که کیفیت پایین خود از عوامل به وجود آمدن بیماری است.
- نکته ۳: برای جلوگیری از تلفات می توانید به صورت مداوم با آزمایشگاه های مرتبط در ارتباط باشید.
- نکته ۴: برای جلوگیری از تلفات جدی و ناگهانی واکسن ها باید به موقع زده شود.
مطالب مرتبط:
- رطوبت بستر طیور و پیامدهای آن
- از تغذیه تا دستگاه ایمنی طیور
- از تغذیه تا گوارش طیور
- چگونه بهترین بهره وری را در تغذیه و رشد جوجه ها داشته باشیم؟
- دستگاه گوارش طیور
- هضم غذا در طیور
- تغذیه مناسب طیور، عامل رشد و سلامت بهتر
- کاروتینوئید، مکمل زیبایی طیور
- ۷ اصل مهم در پرورش جوجه در مرغداری
- ۱۶ مکمل غذایی مفید برای خوراک دام و طیور
- ارزش استفاده از کنسانتره یا غذای متعادل در خوراک دام
- کاربرد پلت بایندر در خوراک دام و طیور و آبزیان
- کاربرد پلت بایندر در تغذیه حیوانات
- بنتونیت بهبود یافته چه تاثیری در خوراک طیور دارد؟
- بررسی و آزمایشات بنتونیت بر روی خوراک دام و طیور
- نقش بنتونیت در تغذیه دام و طیور
- غذاهای پرتوانی که برای اثربخشی جیره طیور استفاده می شود
2 دیدگاه برای «دانستنی های مهم در پرورش طیور»